Deser borówkowy z twarożkiem i grysikiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    kilka łyżek
  • mleko

    2 szkl.
  • miód płynny

    do smaku
  • borówka amerykańska

    300 g
  • serek waniliowy

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować mleko i wsypać grysik pszenny - ugotować na bardzo gęstą masę stale mieszając. Odstawić do przestygnięcia, dodać borówki i zmiksować. Do kaszki w temperaturze pokojowej dodać odpowiednią ilość płynnego miodu do smaku oraz twarożek waniliowy. Dokładnie wymieszać i rozłożyć masę do pucharków. Wierzch przybrać całymi borówkami i ew. polać strużką miodu. Podawać w temp. pokojowej lub po lekkim schłodzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat