Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser borówkowy z twarożkiem i grysikiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna kilka łyżek
mleko 2 szkl.
miód płynny do smaku
borówka amerykańska 300 g
serek waniliowy 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser borówkowy z twarożkiem i grysikiem

Zagotować mleko i wsypać grysik pszenny - ugotować na bardzo gęstą masę stale mieszając. Odstawić do przestygnięcia, dodać borówki i zmiksować. Do kaszki w temperaturze pokojowej dodać odpowiednią ilość płynnego miodu do smaku oraz twarożek waniliowy. Dokładnie wymieszać i rozłożyć masę do pucharków. Wierzch przybrać całymi borówkami i ew. polać strużką miodu. Podawać w temp. pokojowej lub po lekkim schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak