Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser - błękitna laguna.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
banan 1
jagody 4 łyżki
czekolada z drażami 10 kostek
galaretka 1 blue curacao

Przepis i sposób przygotowania na: Deser - błękitna laguna.

Przygotuj 5 pucharków.
W 1,5 szklanki wrzątku rozpuść galaretkę i odstaw do wystudzenia.
Na pół tężejącą galaretkę rozlej po równo do pucharków i wstaw do lodówki.

Jagody zmiksuj w blenderze z odrobiną cukru.

Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.

Śnieżkę ubij w szklance mleka. Pod koniec ubijania dodaj część posiekanej czekolady.

Banana obierz ze skórki i pokrój na niezbyt cienkie plasterki.

Na wystudzonej galaretce rozsmaruj odrobinę śnieżki,
na to ułóż pokrojone banany,
przykryj cienką warstwą śnieżki,
rozsmaruj delikatne zmiksowane jagody.
Całość przykryj resztą śnieżki i posyp pozostałą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 04.01.2014 10:18
fajna ta niebieska galaretka
MarchiochaKucharzy 05.12.2013 10:45
świetne zestawienie
JOANNA16 02.12.2013 09:10
pyszny deserek
patryska76 11.11.2013 13:18
Zapraszam ;-)
Renataj 11.11.2013 11:15
Pięknie się prezentuje. Może został jeden pucharek ? - chętnie się skuszę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak