Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    48 szt
  • płatki migdałowe

    50 g
  • mleko

    1 szkl
  • budyń waniliowy

    1 op
  • cukier waniliowy

    1 op
  • cukier puder

    2 łyżki
  • masło

    1/2 kostki
  • kolorowa posypka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka odlej 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszaj proszek budyniowy. Masę wlej do gotującego się mleka. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Budyń odstaw do przestudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj zimny budyń i razem utrzyj. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Sześć biszkoptów ułóż w dwóch rzędach, jeden obok drugiego. Biszkopty posmaruj kremem i posyp płatkami migdałowymi. Nałóż koleją warstwę biszkoptów, kremu i płatków. Tak postępuj jeszcze dwa razy. Wierzch deseru udekoruj resztką kremu, płatkami migdałowymi i kolorową posypką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 15.03.2015 21:07
prosty ale fajny sposób na budyń z dodatkami, ładnie wygląda
Hrabina w kuchni 15.03.2015 21:03
Fajny pomysł na szybki deserek.
barbara11561 15.03.2015 19:16
ciekawy deserek
marcia7 15.03.2015 18:45
ciekawe takie posklejane
as28 15.03.2015 18:42
fajny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat