Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 48 szt
płatki migdałowe 50 g
mleko 1 szkl
budyń waniliowy 1 op
cukier waniliowy 1 op
cukier puder 2 łyżki
masło 1/2 kostki
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser biszkoptowy z kremem budyniowym i migdałami

Z mleka odlej 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszaj proszek budyniowy. Masę wlej do gotującego się mleka. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Budyń odstaw do przestudzenia. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj zimny budyń i razem utrzyj. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Sześć biszkoptów ułóż w dwóch rzędach, jeden obok drugiego. Biszkopty posmaruj kremem i posyp płatkami migdałowymi. Nałóż koleją warstwę biszkoptów, kremu i płatków. Tak postępuj jeszcze dwa razy. Wierzch deseru udekoruj resztką kremu, płatkami migdałowymi i kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 15.03.2015 21:07
prosty ale fajny sposób na budyń z dodatkami, ładnie wygląda
Hrabina w kuchni 15.03.2015 21:03
Fajny pomysł na szybki deserek.
barbara11561 15.03.2015 19:16
ciekawy deserek
marcia7 15.03.2015 18:45
ciekawe takie posklejane
as28 15.03.2015 18:42
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak