Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 12 sztuk
masa krówkowa 6 łyżek
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
starta czekolada 2 łyżki
poncz 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/4 posiekane
rodzynki 3 (namoczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser biszkoptowy

Biszkopty posmarować masą krówkową i zlepiać po dwa. Nasączyć ponczem i ułożyć w pucharkach. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i włożyć do pucharków. Całość posypać rodzynkami i orzechami. Zasypać startą czekoladą. W deserkach dla dorosłych deserki można nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu. Masę krówkową można zastąpić dżemem lub nutellą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 08.04.2012 16:05
fajny
tomek18 08.04.2012 15:54
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak