Deser "białe-czarne"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń czekoladowy

    2 paczki
  • budyń śmietankowy

    2 paczki
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • śmietana kremówka

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podwójna porcję każdego budyniu gotujemy wg przepisu na opakowaniu, a następnie odstawiamy do wystudzenia. Czekoladę kroimy na małe kawałki, a kremówkę ubijamy na bitą śmietanę. Zimny budyń czekoladowy mieszamy z kawałkami czekolady i przekładamy do pucharków. Zimny budyń śmietankowy miksujemy z ubita kremówka i wylewamy na budyń czekoladowy jako drugą warstwę. Podajemy schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 12.11.2012 17:31
oba budynie trzeba zabezpieczyć po ugotowaniu żeby nie zrobiła się skórka
czarnyaniol1990 12.11.2012 17:06
pyszne :)
mufinka79 12.11.2012 16:58
mało oryginalne :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat