Deser bananowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • snieżynka

    1
  • łyżeczka żelatyny spożywczej

    1
  • łyżka soku z cytryny

    1
  • łyżki wiórkow kokosowych

    3
  • kostki gorzkiej czekolady

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatyne roztopic w 2 łyzkach wody. Obrane banany trzemy na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Śnieżynkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.. Nastepnie do ubitej śniezynki dodajemy banany, wiórki kokosowe, sok z cytryny oraz żelatynę. Układamy do pucharków. Czekoladę trzmy na tarce i posypujemy gotowy deser. Odstawiamy na pol godzinki do lodówki.

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 06.11.2011 16:28
pyszny deser:)
Krzysztof42 23.10.2011 15:15
banany lubię
stokrotka 16.02.2011 22:30
fajne
BozenA 08.09.2010 15:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat