Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru waniliowego 2 łyżeczki
cukru pudru 4 łyżki
kremówki 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowy

Banany dokładnie umyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera razem z cukrem waniliowym i zmiksować na gładką masę. Żelatynę zalać niedużą ilością zimnej wody i odczekać aż napęcznieje, wówczas podgrzewać na wolnym ogniu, dopóki się nie rozpuści, pamiętać jednak, żeby się nie zagotowała! Następnie ją ostudzić. W czasie, gdy żelatyna będzie stygnąć ubić mocno schłodzoną kremówkę, dodając cukier puder. Do masy bananowej dodać żelatynę, zmiksować, następnie dodać bitą śmietanę i delikatnie wymieszać. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof18
Krzysztof18 22.10.2011 06:54
super
Barbara/zuza22_85 01.09.2011 18:33
super
Teresa19 15.06.2011 12:49
pyszny
Goya 23.11.2010 17:18
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak