Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Deser awaryjny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawk
galaretka
1 op
cukier
2 łyż
śmietana
2 łyż
mleko
1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyż
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Deser awaryjny

Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody. W szklance gorącej wody rozpuścić żelatynę. Mleko, śmietanę i trzy truskawki zmiksować, lub porządnie roztrzepać. Do foremek powkładać truskawki, każdą foremkę zalać dwoma łyżkami galaretki (galaretkę postawić w ciepłe miejsce aby nie wystygła np:na grzejniku), foremki wstawić do lodówki na 5 minut. Ostudzoną żelatynę połączyć z zmiksowanym mlekiem wymieszać. Na zastygniętą galaretkę wlać masę mlekową, zostawić jeszcze miejsce na pozostałą galaretkę. Kiedy zastygnie masa mlekowa zalewamy pozostałą galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak