Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser al'a Tiramisu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 2 opakowania
żółtko jajek 7 sztuk
cukier 20 dag
serek mascarpone 50 dag
woda 1/2 szklanki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier 7 g
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser al'a Tiramisu

Kroki postępowania

1
W dużym garnku doprowadzić do zagotowania się wody i cukru i mieszać aż powstanie syrop. Po tym czasie zdjęć z ognia.
Krok 1 - Deser al'a Tiramisu  foto
2
Żółtka ubić w mikserze i dodawać jeszcze ciepły syrop z cukru.
Krok 2 - Deser al'a Tiramisu  foto
3
Ubić na puszysto.
Krok 3 - Deser al'a Tiramisu  foto
4
Dodać serek mascarpone.
Krok 4 - Deser al'a Tiramisu  foto
5
Kawę rozpuszczalną przygotować w ok. 150 ml wody i dodać cukier, wymieszać, w zimnej miksturze obtaczać biszkopty podłużne i układać na brytfannie. Zalać połową masy mascarpone.
Krok 5 - Deser al'a Tiramisu  foto
6
Na masie ułożyć drugą warstwę moczonych w kawie biszkoptów i zalać masą. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Po tym czasie wyjąć i posypać kakao (dość obficie).
Krok 6 - Deser al'a Tiramisu  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.01.2015 12:11
takie słodkości bardzo lubię
mirosława4 05.01.2015 11:24
smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak