Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser 4 smaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 op
kasza manna 2,5 łyżki
mleko 3 szklanki
kakao rozpuszczalne 2 łyżeczki
sok jagodowy 3 łyżki
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Deser 4 smaki

Kroki postępowania

1
Budyń ugotować w 1,5 szkl mleka
Krok 1 - Deser 4 smaki foto
2
Kaszę mannę ugotować w 1 szkl mleka
Krok 2 - Deser 4 smaki foto
3
1/2 część ostygniętego grysiku przełożyć do miski i dodać 2 łyżeczki kakao rozpuszczalnego
Krok 3 - Deser 4 smaki foto
4
Grysik z kakao ubić na puszystą masę
Krok 4 - Deser 4 smaki foto
5
A następnie dodać 2 łyżki ostudzonego budyniu i utrzeć
Krok 5 - Deser 4 smaki foto
6
Rozlać do szklanek
Krok 6 - Deser 4 smaki foto
7
Na warstwę czekoladową nakładamy resztę budyniu
Krok 7 - Deser 4 smaki foto
8
Do grysiku dodajemy sok
Krok 8 - Deser 4 smaki foto
9
I ubijamy do połączenia się soku z grysikiem
Krok 9 - Deser 4 smaki foto
10
Utarty grysik z sokiem przekładamy na warstwę budyniu
Krok 10 - Deser 4 smaki foto
11
Bitą śmietanę ubijamy według przepisu
Krok 11 - Deser 4 smaki foto
12
I dekorujemy nią deser
Krok 12 - Deser 4 smaki foto
13
Gotowy deser przechowujemy w lodówce
Krok 13 - Deser 4 smaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 08.03.2013 12:55
jaki wspaniały deserek, pyszny i piękny :)
Juleczka20 07.03.2013 22:12
super deserek
Marta1986 07.03.2013 18:56
pyszności pyszności
Gracer 07.03.2013 18:41
fajny ten Twój deserek :) :)
Sylwia26 07.03.2013 18:30
super przepis
MAR3STA 07.03.2013 18:23
pyszny i pięknie się prezentuje
halina17 07.03.2013 18:18
Dobry deser.
gosia1988 07.03.2013 17:59
fajny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak