Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny seler

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 średni
por (biała część) 1/2 szt
sól 1
Pieprz biały mielony Prymat 1
majonez 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
woda 4 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny seler

Seler ścieramy na drobnych oczkach, por kroimy w półtalarki, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Dodajemy pieprz, majonez, śmietanę i wodę źródlaną lub mineralną (seler bardzo \"wpija\" majonez, dlatego woda jest konieczna dla ograniczenia liczby kalorii i nadania surówce wilgoci), mieszamy i jemy :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.12.2011 15:28
Dobre.
pacpaw 06.11.2011 18:34
muszę znowu zrobić surówkę z selera bo zapomniałem już ten smak
Jarlin 15.10.2011 07:38
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak