delikatny rosół z filetu z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 kg
  • woda

    3 l
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    3 szt
  • włoszczyzna

    do smaku
  • makaron

    1 op
  • kostka rosołowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka dać umyte filety, wodę kostki rosołowe i marchewkę oraz przypieczoną cebulę, zagotować. Dodać małą część wloszczyzny, gotować wszystko na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec wyjąć włoszczyznę, a rosół przyprawić kucharkiem uniwersalnym do smaku. Podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 05.12.2012 08:34
rosołek zawsze mi smakuje
miki47 26.08.2012 21:17
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat