Delikatny Rosół Chiński

Delikatny Rosół Chiński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • piersi kurczaka

    2 szt
  • por

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • makaron sojowy

    10 dag
  • bulion drobiowy

    2 Litry
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Delikatny Rosół Chiński

Marchewki, cebule i białą część pora obierz i pokrój drobno, podsmaż w garnku na 2 łyżkach oleju. Mięso umyj, osusz, przekrój na cienkie płaty, a te na wąskie paski (najcieniej, jak się da), włóż na patelnię z warzywami. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wlej bulion. Gotuj na małym ogniu 15 min. Przypraw solą, pierzem, cukrem i sosem sojowym. Zdejmij z ognia, włóż makaron sojowy, przykryj. Kiedy makaron napęcznieje, rosół jest gotowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Stenka 25.10.2012 08:10
ja bym dodała grzyby mung
szajba2 23.12.2011 13:30
może być
szajba2 23.12.2011 13:30
może być
kielcok1 12.10.2011 16:46
wolę nas polski
Monika192 22.11.2010 12:44
ciekawe
iwona332 27.09.2010 22:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat