Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny pieczony schab

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
ketchup pikantny 5 łyżek
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek z chili 2 ząbki
miód 2 łyżki
przyprawa do gyrosa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny pieczony schab

Kroimy cebulkę i na rozgrzanym oleju podsmażamy wraz z posiekanym czosnkiem, po chwili dodajemy miód, chwilę czekamy aż ulegnie częściowej karmelizacji. Po czym dodajemy ketchup i przyprawę do gyrosu .Całość dokładnie mieszamy i gotujemy jakąś 1 minutę. Zabieramy się za mięso. Oczyszczamy je z błon i nacieramy marynatą. Mięso będziemy piekli w całości więc takie mięso dłużej przechodzi marynatą, dlatego należy odstawić je do lodówki na noc. Następnego dnia mięso pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarnika na około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.10.2014 15:31
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak