Delikatny karp

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    2 kg
  • jaja

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • mąka

    5 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżka
  • olej roślinny

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyszczamy, a następnie kroimy w dzwonka. Nacieramy go solą i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie zaczynamy panierować. Najpierw obtaczamy ryby w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Gdy wszystkie ryby będą już gotowe na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ryby z obu stron aż będą zarumienione.
Podajemy z wybranymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czyki 19.02.2014 19:45
Uwielbiam karpia:) bardzo dobry przepis.
patryska76 19.02.2014 19:44
Pyszny pomysł na karpika ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat