Delikatne racuszki

Delikatne racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • mąka

    3 szklanki
  • mleko

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

    do posypania
  • cukier waniliowy

    1/2 opakowania
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ubite z cukrem żółtka, oraz pozostałe składniki. Mleka dajemy tyle aby ciasto można było łyżką kłaść na rozgrzanym tłuszczu. Racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Cukier puder mieszamy z cukrem waniliowym. Nim posypujemy usmażone racuszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat