Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt i nie tylko

Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt i nie tylko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Około 12 sztuk

  • banan

    1,5 sztuki
  • kasza manna

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka

Dodatkowo

  • olej kokosowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
(Na zimno również świetnie smakują.)
Diana Rusiłowicz
Placuszki są mięciutkie, odpowiednio słodkie - mimo, że nie zawierają cukru oraz cudownie pachną i idealnie nadają się do utrzymania w malutkiej rączce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.06.2018 18:37
na pewno sa dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat