Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne pierogi z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 600 gram
jajko 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
woda letnia 1 szklanka
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 100 gram
cebula 1 sztuka
sól, pieprz
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne pierogi z kapustą

Na stolnicę wysypałam mąkę pszenną którą wymieszałam z solą. Na środek kopca zrobiłam dziurę i wbiłam jajko. Na koniec dodałam letnią wodę. Całość bardzo dokładnie wyrobiłam na gładkie ciasto. Przed wałkowaniem ,stolnicę podsypałam mąką aby ciasto się nie kleiło. Ciasto rozwałkowałam na placek i szklanką wycinałam okręgi. Przygotowałam farsz: Grzyby po moczeniu minimum 1 godzinę w wodzie osączyłam i pokroiłam jak najdrobniej.Cebulkę podsmażyłam na oleju-dodałam wraz z cebulą do grzybów.Gotowałam w rondlu do miękkości.Przyprawiłam solą oraz pieprzem do smaku. Na jeden okrąg z ciasta kładłam 1 łyżeczkę farszu. Składałam na połowę i ściskałam okrąg lepiąc pierogi. Tak przygotowane pierogi wrzucałam na wrzącą ,osoloną wodę. Gotowałam od momentu wypłynięcia 1,5 minuty. Po wyjęciu polewałam usmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 24.09.2012 19:00
dobre pierogi
ziutula
ziutula 24.09.2012 12:33
takie lubię
cukiereczek 24.09.2012 10:37
uwielbiam pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak