Delikatne parówkowe leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4
  • cebula

  • parówki

    20dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • słodka papryka Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Delikatne parówkowe leczo foto
Obraną cebulę kroję w pióra. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję w dużą kostkę.
Krok 2 - Delikatne parówkowe leczo foto
W rondlu rozgrzewam olej, wrzucam cebulę - do zeszklenia, oprószam słodką papryką, dodaję paprykę i duszę na małym ogniu ok.15min (warzywa można podlać odrobiną wody).
Krok 3 - Delikatne parówkowe leczo foto
Pokrojone w plasterki parówki dodaję do warzyw razem z koncentratem pomidorowym, mieszam.
Krok 4 - Delikatne parówkowe leczo foto
Doprawiam do smaku i duszę do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat