Doradca Smaku logoandPrymat logo
ŚWIĘTA tuż, tuż! Zobacz porady kulinarne. SPRAWDŹ

Delikatne parówkowe leczo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
cebula
parówki 20dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne parówkowe leczo

Kroki postępowania

1
Obraną cebulę kroję w pióra. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję w dużą kostkę.
Krok 1 - Delikatne parówkowe leczo foto
2
W rondlu rozgrzewam olej, wrzucam cebulę - do zeszklenia, oprószam słodką papryką, dodaję paprykę i duszę na małym ogniu ok.15min (warzywa można podlać odrobiną wody).
Krok 2 - Delikatne parówkowe leczo foto
3
Pokrojone w plasterki parówki dodaję do warzyw razem z koncentratem pomidorowym, mieszam.
Krok 3 - Delikatne parówkowe leczo foto
4
Doprawiam do smaku i duszę do miękkości.
Krok 4 - Delikatne parówkowe leczo foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak