Delikatne naleśniki na kefirze

Delikatne naleśniki na kefirze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Niezwykłe naleśniki, które zaskoczą wszystkich delikatnością!

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto:

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • kefir

    1 szklanka
  • woda gazowana

    0.75 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki miksujemy, tak aby otrzymać gładkie ciasto.
Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni smażymy naleśniki na wolnym ogniu.
Najlepiej smakują podane z owocami i cukrem pudrem.

Aby naleśniki były jeszcze lepsze, ciasto przed usmażeniem można odstawić na 15-20 minut. Ciasto jest delikatniejsze niż w przypadku zwykłych naleśników, trzeba uważać przy ich przewracaniu na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat