Delikatne krewetki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki królewskie

    10 szt
  • natka pietruszki

    1 garść
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • oliwa

    4 łyżki
  • cytryna

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki czyste smażymy na oliwie na delikatnym ogniu z obu stron. Dodajemy pokrojone ząbki czosnku i jeszcze chwilkę smażymy.
Podajemy na talerzu, skrapiamy sokiem z cytryny.
Posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem wg uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 21.11.2013 09:44
Krewetki to ja o każdej porze zamieniła bym tylkom oliwę na masło- bardziej mi smakują na masełku czosnkowym
bhb8 21.11.2013 01:16
Ciekawa jestem jak smakują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat