Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne ciasto z jagodową painką
Jagodowa pianka:
Kremówkę ubić z cukrem pudrem, jagody zmiksować,dodać do nich żelatynę rozpuszczoną w 50 ml wrzątku. Połączyć ze śmietaną. Wylać na herbatniki.
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Piec w 180 st, do "suchego patyczka".
ostudzony biszkopt położyć na jagodowej piance.
Krem cytrynowy:
Jaja ubić z cukrem pudrem na parze. Margarynę utrzeć w osobnej misce. Połączyć. Dodać wyciśnięty sok z połowy cytryny. Wymieszać. Krem rozsmarować na biszkopcie.
Zielone mleczko:
Galaretki agrestowe rozpuścić w 700ml wrzątku. Rozmieszać dokładnie z serkiem Danio. Krzepnące mleczko wylać na krem.
(Ja zrobiłam to za wcześnie i krem połączyć sie prawie z mleczkiem i prawie go nie widać:/)
Ciasto włożyć do lodówki.
Polecam!!!