Delikatne babeczki z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    150 gram
  • proszek do pieczenia

    łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jajko

  • cukier

    60 gram
  • olej

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    150 gram
  • maliny świeże

    szklanka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nagrzewamy piekarnik do 200st.

Foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką.

Maliny płuczemy.

W jednej miseczce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre.

Mokre składniki przelewamy do miseczki ze składnikami suchymi i byle jak je mieszamy. Wsypujemy maliny i delikatnie łączymy je z ciastem.

Nakładamy do foremek na babeczki i pieczemy w temp 200 st.

Wyjmujemy z foremek dopiero gdy całkowicie ostygną.

Pudrujemy.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszkalider 19.02.2013 13:51
poezja smaku
reniatka 07.02.2013 15:47
świetne
eliza135 20.09.2012 21:03
dobre
sara1 20.09.2012 09:13
bardzo apetyczne
Roksana1 20.09.2012 09:02
mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat