Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna zupa koperkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper 1 pęczek
pierś z kurczaka 1 sztuka
woda 2 litry
masło 1 łyżka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/3 sztuki
sok z cytryny 1/2 sztuki
śmietana 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna zupa koperkowa

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszka, seler, ziele angielskie, listek laurowy, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Gotujemy na wolnym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy z garnka warzywa, wkładamy masło, posiekany koperek, sok z cytryny chwilę gotujemy.
W miseczce mieszamy śmietanę z odrobiną gorącego bulionu, który mamy w garnku, możemy dodać 1 łyżkę mąki, aby zupę zagęścić. Mieszamy z wywarem w garnku, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 31.07.2013 18:35
Uwielbiam zupę koperkową - duży +
2milutka 31.07.2013 11:45
uwielbiam koperkową mniam:)
kasiaw 31.07.2013 11:31
pyszna, zdrowa i pożywna
halina17 31.07.2013 10:55
Bardzo lubię zupę koperkową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak