Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna surówka obiadowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka
rzodkiew 4 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
sól i pieprz do smaku
olej lniany 2 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna surówka obiadowa

Sałatę lodową rwiemy na małe części. Pomidora parzymy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w niedużą kostkę. Kukurydzę odcedzamy i dodajemy do reszty składników. Cebulę obieramy, przecinamy na pół i drobno siekamy. Rzodkiewki oczyszczamy, przecinamy na pół i kroimy w cienkie pół talarki.
Wszystkie składniki zalewamy olejem lnianym, posypujemy bazylią i doprawiamy solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce około 20 minut.
Podajemy z drugim daniem obiadowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 11.02.2014 21:11
Smaczna suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak