Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna potrawka z kurczaka z ryżem

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
pietruszka 1-2 sztuki
seler korzeniowy 1/4 sztuki
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
mąka pszenna
śmietana 12%
koperek
ryż wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna potrawka z kurczaka z ryżem

1. Warzywa obieramy i myjemy. Dodajemy do garnka z wodą wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Gotujemy wywar. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na małe kawałki. Gdy wywar będzie się już gotował dodajemy pierś z kurczaka i dalej gotujemy całość. 

2. Gdy warzywa i mięso będzie już miękkie wyciągamy je z wywaru i kroimy w kostkę.

3. Przygotowujemy zawiesinę z mąki, wody i śmietany. Zagęszczamy tym wywar, dodajemy warzywa i kurczaka. Doprawiamy.

4. Gotujemy ryż zgodnie z informacją na opakowaniu. Podajemy z nim potrawkę. Posypujemy świeżo posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 18.05.2016 22:01
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak