Delicje z kapusty IV

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    250 g
  • margaryna

    100 g
  • serki topione

    2
  • sól

  • tłuszcz

    2 łyżki
  • jajko

  • kapusta kwaszona

    400 g
  • grzyby suszone

    40 g
  • cebula

  • tłuszcz

    2 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę najpierw sobie przesiać prosto na stolnicę , posiekać z tłuszczem i serkami posolić i zagnieść ciasto bardzo szybko a potem wstawić do chłodziarki na godzinkę . Kapustę pokroić, zalać małą ilością wody i zagotować pod przykryciem aż kapusta będzie miękka aż nadmiar wody odparuje .Cebule obieramy kroimy w kostkę , podsmażamy , wymieszać z mąką , lekko zrumienić , połączyć z kapustą , posiekanymi grzybami i doprawić do smaku . Ciasto po tym czasie wyjąć rozwałkować i wykrawać szklanką krążki, układamy nadzienie i zlepiamy po 2 szt układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem posmarować rozmąconym jajkiem posypać kminkiem i upiec na silnie rozgrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 23.09.2012 13:34
ciekawe
babcia 23.09.2012 13:34
ciekawe
Zoso 07.07.2012 22:36
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat