Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delicja

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7
kakao 3 łyżki
cukier 1szklanka
mąka tortowa 5łyżek
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
mleko 2 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 2 sztuki
margaryna 1
cukier 3/4 szklanki
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Delicja

Upiec biszkopt.
Białka ubić z cukrem,dodać żółtka,mąkę,kakao,proszek.Dużą formę posmarować olejem,wylać ciasto.Piec 180 stopniach 35 minut.W tym czasie galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody.
Krem.
Z mleka,mąki,cukru,cukru waniliowego ugotować budyń ,ostudzić utrzeć z margaryna.Biszkopt przekroić na pół,jedna część zostawić w formie,posmarować kremem, a drugą część położyć na tekturce i kieliszkiem do wódki wycinać kółka po 3 w rzędzie.Drugą część ciasta położyć na krem do dziurek wlać galaretkę i przykryć wyciętymi krążkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.11.2013 19:44
Ciasto może być i smaczne ale w tych składnikach,to ja się pogubiłam......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak