De volaille z masełkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    6 sztuk
  • masełko

    15 gram
  • zioła prowansalkie Prymat

    10 gram
  • jajka

    2 sztuk
  • bułka tarta

    300 gram
  • sól do smaku

  • przyprawa curry

  • delikat do mięs

  • olej do smażenia

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - De volaille z masełkiem foto
Pierwszym krokiem jest rozbicie pierśi z kurczaka.
Krok 2 - De volaille z masełkiem foto
Rozbite pierśi przyprawiamy z jednej strony.
Krok 3 - De volaille z masełkiem foto
Na doprawionej stronie piersi nakładamy masełko.
Krok 4 - De volaille z masełkiem foto
Na masełko posypujemy zioła prowansalskie.
Krok 5 - De volaille z masełkiem foto
Tak przygotowane piersi zawijamy w rulonik.
Krok 6 - De volaille z masełkiem foto
Zrulowane piersi panierujemy w jajku i bułce tartej (osobiście preferuje podwójną pamierkę).
Krok 7 - De volaille z masełkiem foto
Najlepsze de volaille są z głębokiego tłuszczu, więc na takim je smażymy.
Krok 8 - De volaille z masełkiem foto
Usmażone de volaille podajemy np. z frytkami i warzywami gotowanymi na parze jak to przedstawia zdjęcie.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babi17 17.04.2013 19:19
extra obiadek
pestka 07.04.2013 09:45
ale dobry obiadek !!!
rjustysia 06.04.2013 21:20
Na taki obiad to ja się piszę ;)
Gary Michy 06.04.2013 19:27
Marzy mi się taki obiad :)
idealme 06.04.2013 18:59
smaczny obiadek :)
Konczi 06.04.2013 18:11
smacznie się prezentuje
V_kuchareczka 06.04.2013 17:46
wyglada zachęcająco
Marta11 06.04.2013 16:56
warzywa z kurzcakiem i juz jest pysznie
Olga_SK 06.04.2013 16:22
ale apetyczny obiad!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat