Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danuśka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
cukier 0,5 szklanka
mleko 2% 1/3 szklanka
mąka pszenna 80 dkg
margaryna 1 kostka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
masa krówkowa 1 puszka

Porada

Po upieczeniu, pokruszyć i wymieszać z masą korówkową. Smacznego :)

Przepis i sposób przygotowania na: Danuśka

Kroki postępowania

1
Mąkę, jajko i cukier wymieszać. W międzyczasie roztopić margarynę.
Krok 1 - Danuśka foto
2
Do wymieszanych składników dodać powoli roztopioną margarynę i ugnieść.
Krok 2 - Danuśka foto
3
Ugniecione ciasto przepuścić przez maszynkę do mięsa i wyłożyć na przygotowaną blachę. Piec w piekarniku ustawionym na 150 stopni C aż się zarumieni ( ok 15 minut).
Krok 3 - Danuśka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Suonatar 22.08.2015 14:12
Tak, na koniec wymieszać pokruszone ciasto z masą krówkową :)
Anna169Hosz 22.08.2015 14:08
Rozumiem ,że na koniec wymieszać z masą krówkową? Chyba ucięło w przepisie ostatnie zdanie albo ostatni krok?
Ola1young 22.08.2015 13:19
fajny deser,podoba mi sie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak