Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z patelni ze szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kawałek
szparagi białe 3 szt
przyprawa w płynie
korniszony
jajko 2 szt
pieczarki 5 szt
szczypior
masło
sól do smaku
cukier
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z patelni ze szparagami

Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z odrobina soli i cukru. Cukinie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Młode ziemniaki myjemy dobrze i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozpuszczamy masło. Podsmażamy cukinie , pieczarki. Następnie dodajemy ugotowane p[okrojone ziemniaki i szparagi. Jajka rozbijamy doprawiamy przyprawa w płynie - mieszamy. Jajka wlewamy na patelni - mieszamy. doprawiamy sola ,pieprzem i dodajemy szczypior. Serwujemy z kosteczkami pokrojonych korniszonów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 03.06.2013 10:07
super pyszne danie :)
magdziorka6 03.06.2013 09:34
smaczne danie
iwa643 03.06.2013 08:43
Szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak