Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
cebula
10 szt., średnie -
pieczarki
1,7 kg -
ogórki kiszone
8 szt., mniejszych -
kiełbasa
80 dag -
pomidor
2 małe lub około 7 łyżek przecieru
Dodatkowo
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt. -
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt. -
sól
-
Majeranek suszony Prymat
-
Bazylia suszona Prymat
-
oregano
-
olej
Sposób przygotowania
Pieczarki kroję w plastry, dodaję do kiełbasy, duszę aż woda niemal całkowicie wyparuje.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki i miksuję, dodaję do potrawki wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami, duszę kolejne 5 minut.
Na koniec dodaję zasmażkę, mieszam i jeszcze chwilę gotuję. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.
Zasmażka z łyżki masła i łyżki mąki - aby danie było bardziej gęste (opcjonalnie).![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się