Przepis i sposób przygotowania na: Danie jednogarnkowe z kiełbasą
Danie jednogarnkowe z kiełbasą to potrawa której przyrządzenie ratuje nas, kiedy nie mamy czasu na zrobienie obiadu, a chcemy zjeść coś ciepłego. To danie jednogankowe robi się samo - wystarczy pokroić składniki i dusić do miękkości ziemniaków. Do zrobienia tej potrawy możesz wykorzystać ugotowane kartofle - wtedy wszystkie składniki dusisz chwilę, aż połączą się smaki, a sos nieco zgęstnieje.
Kroki postępowania
Kroimy kiełbasę i boczek na małe kawałki. Na patelnię dodajemy odrobinę oleju, a następnie wrzucamy kiełbasę i boczek.
Kroimy cebulę, paprykę, ziemniaki, cukinię (jeśli dodajesz) i dodajemy do wcześniej zarumienionej kiełbasy z boczkiem. Posypujemy wszystko majerankiem i czosnkiem suszonym.
Dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy i sól do smaku. Chwilę gotujemy. Podajemy z bagietką, ryżem lub kaszą.
Smacznego!