Danie chińskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić w kostkę, podsmażyć (wcześniej smażyć cebulkę). Zalać wodą z kostką rosołową i dusić. Dodać do tego 2 papryki najlepiej marynowane. Ugotować pół bukiety warzywnego (mrożonka) i dodać do mięsa pod sam koniec (warzywa gotować chwilkę). Rozrobić przyprawę Fix do potraw chińskich dodając 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SyMiki 28.08.2011 19:43
super
jasiek 13.07.2011 14:59
lubię chińską kuchnię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat