Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktylowy keks

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 3 szklanki
margaryna 250 gram
daktyle 20-25 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Porada

To szybki pomysł na pysznego keksa.

Przepis i sposób przygotowania na: Daktylowy keks

Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy. Następnie dodajemy porcjami wymieszaną mąkę z proszkiem i wlewamy margarynę. Na koniec wsypujemy posiekane i oprószone w mące daktyle.. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do foremki keksowej ( 36x12cm. Piec 50 minut w 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 06.05.2015 13:38
duża ilość bakalii tak lubię
patryska76 25.01.2015 23:57
smakowity!
gusia1000 25.01.2015 23:30
musi być dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak