Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktyle z masłem orzechowym w czekoladzie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

daktyle 10 dużych szt
masło orzechowe 10 łyżeczek
czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Daktyle z masłem orzechowym w czekoladzie

Daktyle delikatnie rozkrawamy z jednej strony i wyjmujemy pestkę. Do środka każdego daktyla nakładamy po płaskiej łyżeczce masła orzechowego, uważając aby nie rozerwać daktyli.
Zamiast gotowego masła orzechowego możemy użyć uprażonych na suchej patelni orzechów ziemnych zmiksowanych prze kilka minut na gładką pastę.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Pojedynczo wkładamy nadziane daktyle do czekolady i dokładnie obtaczamy. Pozostawiamy do wystudzenia na kuchennej kratce. Przekładamy na talerzyk i chłodzimy w lodówce do uzyskania pełnej twardości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 01.06.2016 23:39
bardzo dziękuję za miłe komentarze :)
Kolorowa 14.05.2016 14:35
Proste i z pewnością pyszne !
jagoda5913 14.05.2016 13:35
pięknie wyglądają
Janina 14.05.2016 13:03
Pyszności;))
UrszulaS 14.05.2016 11:39
Uwielbiam daktyle i całą resztę cudowne połączenie. Koniecznie trzeba spróbować Twojego przepisu!
Madzai 14.05.2016 09:53
Teraz mam ślinotok :) mniam!
ben-ka 14.05.2016 09:10
Podoba mi się pomysł.
smerfetka79 14.05.2016 08:35
ale fajnie wyglądają. Zapisuję:)
Renata9 13.05.2016 22:04
Bardzo smaczny deserek
krokus 13.05.2016 21:48
To musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak