daktyle z marcepanem

daktyle z marcepanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • daktyle

    20 dag
  • pistacje

    5 dag
  • masa marcepanowa

    20 dag
  • likier migdałowy

    3 łyżki
  • czekolada

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pistacje zmielić z masą marcepanową cześć masy odłożyć do dekoracji a resztę ponadziewać daktyle czekoladę stopić polowę daktyli zanurzyć w czekoladzie wyjąc osypać pistacjami z pozostałej masy za pomocą szprycy udekorować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
melonik 24.03.2012 07:48
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat