Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktyle z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyżeczka
starta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
płynny miód 1 łyżka
cynamon szczypta
sól
pieprz
świeża kolendra
twarożek 10 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Daktyle z farszem

Twarożek wymieszać z sokiem i połową skórki z cytryny, dodać miód. Dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku goździkami, cynamonem, solą i pieprzem. Daktyle naciąć wzdłuż, usunąć pestki, w ich miejsce nałożyć pastę twarogową. Posypać startą skórką cytrynową oraz listkami kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 30.01.2012 16:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak