Daktyle z farszem

Daktyle z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • starta skórka z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • płynny miód

    1 łyżka
  • cynamon

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • świeża kolendra

  • twarożek

    10 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twarożek wymieszać z sokiem i połową skórki z cytryny, dodać miód. Dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku goździkami, cynamonem, solą i pieprzem. Daktyle naciąć wzdłuż, usunąć pestki, w ich miejsce nałożyć pastę twarogową. Posypać startą skórką cytrynową oraz listkami kolendry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 30.01.2012 16:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat