Czyszczenie lodówki czyli szybkie czerwone curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa z podudzi kurczaka

    1/2 kg
  • pasty curry czerwonej

    2 łyzki
  • por

  • seler naciowy

    2 łodygi
  • papryczka chili

  • łyżka sosu rybnego

  • mleczko kokosowe

    300 ml
  • odrobina soku z limonki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso kroimy w kostke (mozna uzyc piersi z kurczaka). Cebule rowniez, papryczke drobno, pora i seler naciowy w krażki. Na patelni rozgrzewam łyzke oleju wrzucam paste smaze przez minute, dorzucam kurczaka razem smaze, dodaje warzywa, podsmazam, podlewam mleczkiem kokosowym. Dolałam bulion i sos rybny i wszystko razem dusiło sie pare minut az kurczak zmiękł. Na koniec doprawiłam wszystko odrobiną soku z limonki. Podałam z ryzem basmati.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat