Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czysta zupa z pulpecikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyj mielony 25 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukinia żółta 1 szt
marchewka 3 szt
czosnek 3 ząbki
makaron rurki 1 szkl
bulion drobiowy 1,5 l
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czysta zupa z pulpecikami

1. Mielone mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, dopraw słodką papryką, oregano, solą i pieprzem. Schłodź.
2. Makaron ugotuj, odlej i przelej zimną wodą. Cukinie opłucz, pokrój w półplasterki, obraną marchew w plasterki, czosnek posiekaj. Cukinie i marchew zalej bulionem, dodaj czosnek, gotuj 10 min. 1/3 jarzyn wyjmij, zmiksuj, włóż z powrotem do garnka. Z masy uformuj małe pulpeciki i włóż do zupy. Przykryj, gotuj 15 min. Do zupy włóż makaron, dopraw sola, pieprzem i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 05.09.2013 11:46
smaczna :-)
berys18 31.07.2013 08:23
fajna zupa
Papryczka 20.09.2012 17:38
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak