Czysta zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw lub kości

    1 litr
  • cebula

    1 sztuka
  • grzyby suszone

    5 dag
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby należy dokładnie umyć i wymoczyć. Należy wstawić wodę i ugotować w niej grzyby do miękkości, następnie wyjąć je z wywaru i pokroić w paski. Cebulkę można posiekać i podsmażyć na tłuszczu lub przekroić na pół, nadziać na widelec i podpiec przystawiając ją do ognia. Wywar z grzybów i wywar z warzyw lub kości należy połączyć ze sobą dodając pokrojone grzyby i cebulkę. Całość należy zagotować i doprawić do smaku. Posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 12.11.2013 22:39
świetny przepis
IKrakowianka 03.06.2013 20:01
bardzo smaczna zupa
ben-ka 28.10.2011 09:24
mało mam grzybków w tym roku a zupka z nich taka pachnąca.....
szajba2 15.04.2011 19:08
zawsze jem tylko czyste zupy
Barbara55 24.02.2011 15:49
zupa czysta bo grzyby dobrze umyte :-)
Babciagramolka 24.01.2011 18:19
Grzybowa w każdej postaci
rakow2 05.12.2010 14:43
grzybowa moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat