Przepis i sposób przygotowania na: Czulent
Kroki postępowania
Jeżeli po odwinięciu z koca zostanie trochę bulionu a wszystkie składniki będa miękkie, po wymieszaniu powstanie aksamitny sos który pasuje do kaszy a portawa nie będzie sucha.
wołowina | 1 kg |
fasola biała | 2 puszki |
ziemniaki | 50 dkg |
cebula | 2 szt |
oliwa | |
czosnek | 4 ząbki |
papryka czerwona | 1 łyżeczka |
tymianek | 1/2 łyżeczki |
kminek | 1/2 łyżeczki |
pieprz | 1/4 łyżeczki |
imbir | szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | szczypta |
bulion wołowy | 3-4 szklanki |
sól | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 4 szt |
pęczak | 30 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: