Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czubajka smażona:-)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czubajka kania 2
jajko 2
sól
mleko 6 łyżek
Pieprz biały mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
papryka mielona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: czubajka smażona:-)

grzyby czyścimy,wyłamujemy trzonki. jajko roztrzepać z mlekiem, sola i pieprzem, solą oraz papryką. zanurzamy w tym grzyba kilkakrotnie a następnie obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 02.10.2012 19:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak