Czosnkowy schab z rękawa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • czosnek

    1 sztuka
  • olej

    1/4 szklanka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • bulion drobiowy

    0.5 szklanka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    0.5 łyżeczka
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    0.5 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab marynujemy w przyprawach, oleju i dwóch pokrojonych ząbkach czosnku.Wkładamy do lodówki na dobę Następnie wyjmujemy, rozkrawamy na plaster tak, by dało się go zwinąć.Układamy na nim pokrojone ząbki czosnku, zwijamy i wiążemy. Wkładamy do rękawa, wlewamy bulion i wszystko z marynaty.Zawiązujemy rękaw,Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. przez ok. godzinę.Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 09.04.2013 00:11
jest bardzo smaczny
iwi 07.04.2013 22:36
Dobry kawał mięcha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat