Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy schab z rękawa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 1 sztuka
olej 1/4 szklanka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
bulion drobiowy 0.5 szklanka
Sól ziołowa jodowana Prymat 0.5 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0.5 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy schab z rękawa

Schab marynujemy w przyprawach, oleju i dwóch pokrojonych ząbkach czosnku.Wkładamy do lodówki na dobę Następnie wyjmujemy, rozkrawamy na plaster tak, by dało się go zwinąć.Układamy na nim pokrojone ząbki czosnku, zwijamy i wiążemy. Wkładamy do rękawa, wlewamy bulion i wszystko z marynaty.Zawiązujemy rękaw,Wstawiamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st. przez ok. godzinę.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2013 00:11
jest bardzo smaczny
iwi 07.04.2013 22:36
Dobry kawał mięcha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak