Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy schab

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1-1,2 kg
czosnek ząbki 5-6 ząbków
wino białe wytrawne 200 ml
bulion
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy schab

Schab myjemy, nacieramy solą, pieprzem, paprykami i czosnkiem granulowanym, mięso zawijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na noc.
Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy winem oraz bulionem, na wierzch przeciskamy czosnek oraz oprószamy paprykami.
Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny.
Przed koniec pieczenia odkrywamy naczynie by przyrumienić mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.11.2016 20:25
smaczne mięsko
Wafelek2601 02.11.2016 09:35
Pysznie wygląda
Ewelina1991 02.11.2016 09:17
pyszne mięsko
MonikaW 02.11.2016 07:36
Rewelacyjny
Wiktoria29 01.11.2016 21:20
mmmm bardzo dobre
magdow 01.11.2016 20:59
bardzo lubię
IKrakowianka 01.11.2016 20:43
lubię taki schabik
Janina 01.11.2016 19:48
Wspaniałe smaki;))
Babeczka35 01.11.2016 18:02
Smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak