Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy rosół z żeberek.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,2 kg
kości schabowe 2-3 szt
czosnek 1/2 główki
sól
pieprz
woda
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy rosół z żeberek.

Kroki postępowania

1
Żeberka i kości umyć, zalać wodą, zagotować. Odlać wodę. Ponownie umyć. Zalać wodą tak żeby przykryła mięso.
Krok 1 - Czosnkowy rosół z żeberek. foto
2
Czosnek obrać i razem z granulowanym dodać do gotującego się wywaru. Ilość czosnku zależy od indywidualnych upodobań.
Krok 2 - Czosnkowy rosół z żeberek. foto
3
Pod koniec gotowania doprawić solą i pieprzem (ja dodaje dosyc sporo). Podawac z ziemniakami. Żeberka podsmażyć z cebulką. Podawać jako dodatek do obiadu. Lub obrać i wrzucić do rosołu.

* Ja zawsze przed nałożeniem na talerz rosół przelewam przez sitko bo nie lubię rozgotowanego czosnku.
Krok 3 - Czosnkowy rosół z żeberek. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 11.04.2013 20:37
cos ciekawego
Katarzyna59 07.04.2013 11:17
bardzo apetyczny
miki47 28.03.2013 09:14
bardzo smacznie
Aannkaa82 26.03.2013 19:59
Nie Ty jedna :) Ja ją uwielbiam chociaż pamiętam czasy kiedy nie cierpiałam :)
Alex_M 25.03.2013 16:56
o! nigdy nie jadlam takiej zupy!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak