Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
pieczarki 20 dkg
oliwa
czosnek 2 ząbki
cytryna 4 plastry
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wypatroszone i umyte pstrągi osuszyć. Pieczarki posiekać, udusić na maśle. Przyprawić. Ostudzić. Ryby natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą morską.
Krok 1 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto
2
Wnętrze ryb wypełnić pieczarkami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Na wierzchu każdej ryby położyć 2 plastry cytryny.
Krok 2 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Krok 3 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto
4
Piec około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i podawać na gorąco.
Krok 4 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 26.01.2014 08:28
super pyszna rybka
Alex_M 24.01.2014 13:48
super smaki
ONY_za_kare 22.01.2014 22:07
pyszna rybka!
IlonaAlbertos 22.01.2014 17:13
Taką rybkę bardzo lubię.
mysza75 20.01.2014 12:17
pyszna rybka :-)
mela25 20.01.2014 08:04
super przepis na pewno wypróbuję
Krystyna32 20.01.2014 06:15
pyszna rybka
Rafał10 19.01.2014 21:38
wspaniała rybka! Świetny pomysł z tymi pieczarkami :)
jasiek 19.01.2014 21:15
doskonała ryba
Czyki 19.01.2014 21:05
Pyszności, dla mnie numer 1:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak