Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

Czosnkowy pstrąg z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 sztuki
  • pieczarki

    20 dkg
  • oliwa

  • czosnek

    2 ząbki
  • cytryna

    4 plastry
  • masło

    1 łyżka
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto
Wypatroszone i umyte pstrągi osuszyć. Pieczarki posiekać, udusić na maśle. Przyprawić. Ostudzić. Ryby natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą morską.
Krok 2 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto
Wnętrze ryb wypełnić pieczarkami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Na wierzchu każdej ryby położyć 2 plastry cytryny.
Krok 3 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Krok 4 - Czosnkowy pstrąg z pieczarkami foto
Piec około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

26.01.2014 08:28
super pyszna rybka

Alex_M

24.01.2014 13:48
super smaki

ONY_za_kare

22.01.2014 22:07
pyszna rybka!

IlonaAlbertos

22.01.2014 17:13
Taką rybkę bardzo lubię.

mysza75

20.01.2014 12:17
pyszna rybka :-)

mela25

20.01.2014 08:04
super przepis na pewno wypróbuję

Krystyna32

20.01.2014 06:15
pyszna rybka

Rafał10

19.01.2014 21:38
wspaniała rybka! Świetny pomysł z tymi pieczarkami :)

jasiek

19.01.2014 21:15
doskonała ryba

Czyki

19.01.2014 21:05
Pyszności, dla mnie numer 1:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat