Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czosnkowy kurczak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
białe wino 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: czosnkowy kurczak

3 udka z kurczaka
4 ząbki czosnku
1 szklanka białego wina
Pieprz ziołowy
Udka z kurczaka opłukać i osuszyć. Zalać szklanką białego wina. Przyprawić pieprzem, solą ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie obsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać ząbki czosnku. Całość dusić do momentu aż czosnek zmięknie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krakowianka 16.10.2012 10:43
bardzo lubię mięso z czosnkim :) fajny przepis
ilovebake 16.10.2012 10:18
czosnek uwielbiam zima

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak