Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy filet na szparagach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szparagi zielone 1 pęczek
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz
suszone pomidory 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy filet na szparagach

Fileta nadziać paseczkami czosnku.
Fileta skropić olejem i natrzeć przyprawami. Odstawić do lodówki na 20 minut, po czy m obsmażyć ze wszystkich stron na suchej patelni, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Szparagi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Filet pokroić w plastry i ułożyć na ugotowanych szparagach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 04.09.2015 17:00
Pyszny filecik.
Saga123 04.09.2015 11:17
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak