Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy boczek rolowany z szynkowara

5.0
(71)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 3 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy boczek rolowany z szynkowara

Boczek umyć, osuszyć na kuchennym ręczniku. Wymieszać jedną i drugą sól z pieprzem i czosnkiem, natrzeć dokładnie boczek.
Zrolować mięso, umieścić w szynkowarze, wstawić do lodówki na 15 godzin.
Po tym czasie, umieścić szynkowar w zimnej wodzie w dużym garnku, parzyć 180 minut w temperaturze 85 stopni.
Wychłodzić szynkowar, wstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia.
Wystudzony boczek kroić w cienkie plastry.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 31.10.2014 21:04
pyszny boczuś
Róża1 11.10.2014 22:58
wspaniały boczek !!!! mam szynkowar , ale nie robię w nim , ale wreście pora się zabrać :-)
Seba 07.10.2014 16:17
fajny przepis
erym 07.10.2014 15:00
ciekawy ten przepis, musze sie przynac, ze nigdy nie slyszalam o szynkowarze...
IwonaKa 01.10.2014 15:17
bardzo lubię taki boczek
Kejti 30.09.2014 13:13
O kurcze,uwielbiam boczuś. Zrobiłam się głodna :-)
romanrafal
romanrafal 29.09.2014 18:36
rewelacyjny boczuś
Grazyna0211 29.09.2014 14:08
pyszny boczuś
mysza75 29.09.2014 11:20
jaki fajny boczuś na chlebek
berys18 29.09.2014 10:06
świetne mięsko
Alex_M 29.09.2014 09:58
świetna domowa wędlinka :)
ben-ka 29.09.2014 08:49
Takie mięsko bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak